Zeef de bloem met het zout. Snijd de boter boven een steelpan in stukjes en voeg 1,5 dl water toe. Verwarm het al roerend op een matig vuur totdat de boter is gesmolten. Roer van het vuur af de bloem door de boter. Laat het deeg al roerend op een laag vuur drogen, tot het als een bal van de pan loslaat. Doe het deeg in een kom en laat het ca. 1 minuut afkoelen. Mix de eieren om de beurt door het deeg; voeg het tweede ei pas toe als het eerste volledig door het deeg is opgenomen. Verhit de frituurolie in een frituurpan tot er witte damp vanaf komt 175 graden C.). Dompel 2 eetlepels of een ijsbolletjes tang in de hete frituurolie. Vorm bollen van het deeg en laat ze direct in de hete olie glijden. Frituur de soezen met 3 tegelijk in ca. 6 minuten gaar en goudbruin. Keer ze halverwege. Laat de soezen uitlekken en afkoelen op keukenpapier. Klop intussen de slagroom stijf met basterd- en vanillesuiker. Schep de rozijnen door de slagroom. Doe de slagroom in een spuitzak en spuit de soezen vol. Leg de soezen op een schaal en bestrooi ze dik met poedersuiker.