Boerenkool Met Rundvlees En Worst

4
Langer dan 2 uur -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Was of snijd de boerenkool of koop hem panklaar. Kook de boerenkool in bouillon, getrokken van vier hamlapjes en de halve ui bestoken met het laurierblad en de twee kruid kruidnagelen. Reken voor het trekken van de bouillon 2 tot 2,5 uur. Leg er het laatste kwartier de rookworst in te wellen. Dit verbetert de smaak. Neem de worst er uit, evenals de hamlapjes en de ui. Zeef de bouillon, gebruik deze als kookvocht voor de kool. Kook de kool in 3/4 uur gaar en doe er in het laatste kwartier de in blokjes gesneden, geschilde en goed gewassen aardappelen in. Daarna stampen. De hamlappen kunt u bewaren′ze smaken niet bij de kool.

Boerenkool Met Rundvlees En Worst is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Kip met chorizo en sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Braadworstschotel met erwten en munt
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepofte aardappel met weekendtoppings
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mosselen in spicy tomatensaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Pasta met boerenkool en gedroogde tomaat
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Boerenkoolpasta met kipsaucijs
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Roerei met paprika en boerenkool
15 min
Bekijk recept
Traditionele boerenkoolstamppot
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept