Aardappelen Met Salie En Spek

4
30-60 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Schuif in elke insnijding een stukje spek en half blaadje salie. Vet de ovenschaal in met de helft van de boter of de olie en beleg dan de bodem met de uienringen. Leg de gevulde aardappelen tegen elkaar op de uien in de schaal. Verwarm de bouillon en giet de helft ervan bij de aardappelen in de schaal. Bestrijk nu de aardappelen met de rest van de boter of olie en bestrooi ze met peper en weinig zout (het spek is al zout). Braad de aardappelen in 45 minuten gaar en licht krokant. Is de bouillon vroegtijdig verdampt, giet dan alsnog mondjesmaat wat hete bouillon ertussen. Op het eind moet de bouillon volledig verdampt zijn. Draai de oven uit en laat de aardappelen in de oven nog 3 minuten rusten alvoerens ze te serveren.

Aardappelen Met Salie En Spek is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Paddenstoelentaart met spek
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Cupcakes met spek en bieslook
1u5 min Nagerecht
Bekijk recept
Aardappelspies met mosterd-dilledressing en spek
20 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Forel met spek in pakketje
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Aardappelpuree
30 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Geroosterde Italiaanse worstjes en groenten
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Saucijs met gebakken aardappelen en bloemkool
65 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepofte aardappel met weekendtoppings
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept