Boerenkoolovenschotel

4
30-60 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Kook de aardappels in ruim water met een beetje zout erbij tot ze goed gaar zijn. Melk warm maken in magnetron (of een pannetje) en bij de afgegoten aardappels doen, dit alles goed pureren met de staafmixer. Een klontje boter erbij doen samen met het grootste gedeelte van de kaas en wat peper en opnieuw goed mixen. Ondertussen de boerenkool bakken (niet koken) in het vet wat over is van het spek,ui,paprika,knoflook mengsel. deksel op de pan doen en laten stoven tot de boerenkool gaar is onder af en toe roeren. Vervolgens de ingevette ovenschotel erbij halen en alle ingredienten op de volgende manier erin doen: eerst een laagje aardappel-kaaspuree, een laagje van de plakjes rookworst, een laag boerenkool en daarover een laagje van het spek, ui, paprika, knoflook mengsel. Herhaal dit alles nogmaals en eindig met een laagje aardappel-kaaspuree met daarover het restant van de kaas. De schotel nog ongeveer 40 minuten in de oven laten staan overdekt met aluminium folie. Eet smakelijk!

Boerenkoolovenschotel is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Boerenkoolovenschotel
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Boerenkoolovenschotel
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept