Kook de aardappelen met zout in ca. 25 minuten gaar. Stamp ze fijn en roer de melk erdoor. Roer er 100 gram kaas door en breng de puree op smaak met zout en peper. Verhit 2 el. boter en roerbak hierin de boerenkool ca. 5 minuten tot de boerenkool wat geslonken is. Roer de slagroom en bouillon erdoor en laat alles op zacht vuur ca. 10 minuten stoven. Breng de kool op smaak met zout en peper. Bak het gehakt in 1 el. boter in ca. 5 minuten rul. Voeg kerriepoeder, zout en peper toe en laat het mengsel nog ca. 5 minuten sudderen. Verwarm de oven voor op 200 graden. Schep de boerenkool in de ovenschaal, schep hierop het gehakt en eindig met de aardappelpuree. Bestrooi het gerecht met resterende kaas en gratineer het ca. 30 minuten in het midden van de oven.
Boerenkool In Laagjes Uit De Oven is een recept van Smulweb.nl