In pan met weinig water en zout, sperciebonen in ± 20 min. gaarkoken. Aardappelen in kleine stukjes snijden. In andere pan met weinig water en zout, aardppelen in ± 10 min. bijna gaarkoken. Afgieten. Intussen in grote braadpan boter verhitten. Ontbijtspek ± 3 min. bakken. Gehakt toevoegen en met vork in ± 7 min. rulbakken. Koflook pellen en erboven uitpersen. Ui en champignons toevoegen.± 5 min. meebakken. Bouillontablet erboven verkruimelen. Toevoegen 1 dl water, bonenkruid, majoraan, mosterd en nootmuskaat. door elkaar roeren. Intussen in kopje maÏzena met slagroom tot glad papje roeren. Al roerende maÏzenapapje door gehaktmengsel roeren tot dik gebonden saus. Nog ± 10 min. zachtjes laten koken. Sperciebonen en aardappelen door gehaktmengsel scheppen. Overdoen in schaal.
Sperziebonen-gehaktstoofpot is een recept van Smulweb.nl
Dit vind je misschien ook lekker
Salade van sperziebonen en cashewnoten, pittige vinaigrette met sesam