Zoek
Oudjaarrecept Elfstedenbliksem
30-60 min -
Smulweb.nl
Voorgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
1 kilo stoofperen
1 theelepel kaneel
1 eetlepel suiker
1 kilo aardappelen
600 gram doorregen rookspek
2 eetlepel azijn,
peper en
Bereiding
1
Schil de peren, snijd ze in partjesen verwijder de klokhuizen.
2
Breng in de pan met de hittebron op hoog 2 deciliter water met de kaneelstokjes de suiker en de partjes peer aan de kook en sluit de pan.
3
Stoof ca. 3/4 uur met de hittebron op laag.
4
Schil de aardappelen was ze en snijd ze in vieren.
5
Voeg ze aan de peertjes toe, met zonodig wat water en stoof zachtjes door tot de aardappelen en peren gaar zijn.
6
Snijd het spek in plakken van 3/4 centimeter dik.
7
Bak dit op matig heet vuur aan beide kanten goudgeel, neem ze uit de pan en houd ze warm.
8
Schep door de gare inhoud de azijn, peper, en het spekvet.
9
Breng het geheel opsmaak en leg boven op de gebakken plakjes spek. 1
0
Serveer met roggebrood, boter en met mosterd, om het spek mee te besmeren.
Oudjaarrecept Elfstedenbliksem is een recept van
Smulweb.nl
Dit vind je misschien ook lekker
Elfstedenbliksem
30 min-
Bekijk recept
Elfstedenbliksem
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Elfstedenbliksem
0 min
Bekijk recept
Elfstedenbliksem
Bekijk recept
Oudjaarrecept Frans Stoofpotje
Langer dan 2 uur -
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oudjaarrecept Spaanse Tortilla
10-20 min -
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oudjaarrecept Tortillataartjes
20-30 min -
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oudjaarrecept Olijven-mozzarella-spiesjes
0-10 min -
Voorgerecht
Bekijk recept