Voorgekookte krieltjes in een grote kom doen. Heb je ongekookte kriel, kook deze dan totdat ze beetgaar zijn. Gehakt rullen in een wok of koekenpan(liefst zonder boter/olie). Halverwege het rullen, 2 eetlepels massala toevoegen. Als het gehakt goed vermegd is met de kruiden en gaar is geruld dan het geheel even laten afkoelen alvorens je de yoghurt erdoor mengt. Hoeveelheid van de yoghurt hangt een beetje af van de hoeveelheid vocht/vet die er is ontstaan bij het rullen. Dit moet je dus voor jezelf even uitmaken. Opnieuw goed doorroeren en vervolgens aan de krieltjes toevoegen. Een ovenschaal even goed invetten en de oven alvast voorverwarmen (10mn op 200graden, gasoven 220). Appels schillen en ontdoen van klokhuis. De appels in kleine blokjes snijden en aan het gehakt/kriel mengsel toevoegen, opnieuw even doorroeren. De helft van het mengsel verdelen over de ovenschaal. De schijfjes perzik hierover verdelen en vervolgens de rest van het mengsel erover doen. Wat geraspte kaas en kleine krulletjes boter erover verdelen. De schaal in het midden van de oven plaatsen en afbakken in circa 35/40 minuten.
Bobotie Met Hollands Tintje is een recept van Smulweb.nl