Belgie: Tatjespap Of Tsjampies

4
20-30 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Kook de aardappelen en wrijf ze door een zeef. Zet ze weer op het vuur en voeg er de karnemelk aan toe. Breng op smaak met peper en zout. Laat de boter bruinen en meng ze met de aardappelen.Tatjespap wordt met bruin brood en kaas gegeten. In Waregem en Zonnebeke hoort er traditioneel nog zuring (zurkel) bij:Kook de aardappelen en giet ze af. Voeg er veel karnemelk en een handvol zurkel aan toe. Laat opnieuw koken. Stamp met de houten stamper. Voeg peper en zout toe. Overgiet met gebruinde boter.

Belgie: Tatjespap Of Tsjampies is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker


Varkensstoofpotje
10-20 min -
Bekijk recept
Valentijnrecept Scampi Hawaienne
10-20 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Champignons A La Greque
20-30 min -
Bekijk recept
Hollandse Garnalen Met Rood Fruit
0-10 min -
Bekijk recept