Snijd de uien, de kool, de worteltjes, de bleekselder, de prei en de raapjes in stukjes. Snijd de spruitjes doormidden. laat de boter smelten in een heel grote pan. Voeg de groenten toe en laat ze 10 minuten zachtjes zweten, zonder ze te laten kleuren. Roer regelmatig om met een houten spatel. Voeg de fond van de kip,het bouquet garni en een beetje zout en peper toe en breng alles op hoog vuur aan de kook. Leg het deksel op de pan en draai het vuur lager en laat de groenten 30 minuten zachtjes stoven Snijd de aardappelen intussen in dobbelsteentjes van 1 centimeter en doe deze in de pan. Laat het geheel nog 20 minuten stoven, in gesloten pan. Roer de groenten af en toe om. Zet de pan, als de 20 minuten zijn verstreken, op een warm plekje, met het deksel op een kier. Laat de "stoemp" (indien nodig) weer door en door heet worden en roer alles goed door elkaar met de garde; u hoeft niet bang te zijn dat de aardappelen stuk gaan, want dat is juist de bedoeling, daardoor wordt het vocht enigzins gebonden. Eventueel nog bijkruiden en direct serveren