Zoek
Kalfsvleeskroketten
Langer dan 2 uur -
Smulweb.nl
Voorgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
Voor 8 kroketten250 g kalsfslappen in blokjes1 pot vleesfond (bouillon)2 takjes tijm1 el citroensapnootmuskaatKlein beetje paprikapoederpeper en zout30 gr boter30 boter30 g bloem2 eieren gesplitst100 gr paneermeelvloeibaar frituurvet of olie Hulpmiddelen Frituurpan Keukenpapier Hulpmiddelen - Frituurpan Keukenpapier Voorbereiding 1. In een pan kalfsvlees met fond
tijm
citroensap
2 theelepels zout en peper en nootmuskaat en paprikepoeder naar smaak op zacht vuur langzaam aan de kook brengen en het vlees afgedekt in 30-45 minuten tegen de kook aan gaar laten worden.Het vlees boven een maatbeker afgieten en 250 ml bouillon afmeten.Het vlees in hele kleine stukjes snijden.2. In een pan met een dikke bodem boter smelten. Bloem erdoor roeren en heel even laten pruttelen.De helft van de bouillon erdoor roeren en blijven roeren tot een gladde massa ontstaat.Dan al roerende scheutje voor scheutje de rest van de bouillon toevoegen en blijven roeren tot de ragout glad en dik is. Ragout nog heel even zachtjes laten doorkoken.De pan van het vuur nemen
ragout iets laten afkoelen en dan de eidooiers en vlees erdoor roeren.3.Een diep bord omspoelen met koud water
de ragout erin schenken en de bovenkant gladstrijken. De ragout laten afkoelen en daarna in de koelkast in minstens 1 uur laten opstijven.4. In diep bord eiwitten met heel klein scheutje water loskloppen.De ragout in 8 gelijke punten snijden. Deze punten met koele
natgemaakte handen snel tot kroketten vormen.(Voor bitterballen ragout in 29 gelijke stukjes snijden en elk stukje tot een balletje rollen.)De kroketten eerst door eiwit wentelen en dan door paneermeel rollen. Dit nog een keer herhalen
zodat de kroketten rondom goed bedekt zijn met een laagje paneermeel en er geen open stukjes te zien zijn. De kroketten in de koelkast minimaal 1 uur laten opstijven.(nu kun je de kroketten invriezen) Bereidingswijze 5. In een frituurpan vet of olie verhitten tot 180 graden . De kroketten met 4 tegelijk in 3-5 minuten bruin en knapperig frituren en laten uitlekken op een dikke laag keukenpapier. Serveertips ]Serveren met mosterd.TIP:een bosje selderie fijnhakken en door de ragout roeren is heer
Bereiding
5. In een frituurpan vet of olie verhitten tot 180 graden . De kroketten met 4 tegelijk in 3-5 minuten bruin en knapperig frituren en laten uitlekken op een dikke laag keukenpapier.
Kalfsvleeskroketten is een recept van
Smulweb.nl
Dit vind je misschien ook lekker
Kalfsvleeskroketten
20-30 min -
Voorgerecht
Bekijk recept
Kalfsvleeskroketten
30-60 min -
Bekijk recept
Kalfsvleeskroketten
30-60 min -
Bekijk recept
Kalfsvleeskroketten
Langer dan 1 uur -
Bekijk recept
Kalfsvleeskroketten
20-30 min -
Voorgerecht
Bekijk recept
Kalfsvleeskroketten
30-60 min -
Bekijk recept
Kalfsvleeskroketten
30-60 min -
Bekijk recept
Kalfsvleeskroketten
Langer dan 1 uur -
Bekijk recept