Witte Peren In Suiker En Azijn

Langer dan 2 uur -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Heel goed lenen zich hiervoor de zogenaamde bergamotten, die zacht moeten zijn. Ze wordcen geschild, doorgesneden, van het klokhuis ontdaan, gewogen en snel in koud water gelegd,zodat ze tamelijk wit blijven. Obertussen roert men de azijn met de suiker tot schuim en legt er zoveel peren in als naast elkaar kunnen liggen. (De schil van een citroen, heel fijn snijden en met de peren zacht koken.) De massa koken op een tamelijk groot vuur, tot de peren goed doorsteekbaar zijn.te laag koken kan de peren hun helgele kleur onttrekken en maakt ze bruingeel zodat ze er dan niet meer zo mooi uitzien. Als dit gebeurd is en alle peren gekookt zijn, indien mogelijk zo snel als het kan, legt men de peren met een lepel met de ronde kant naar boven in een glazen pot, er mag niet met een vork in de peren gestoken worden, en giet men er het dikke ingekookte sap overheen. Laat ze zo een paar dagen staan, kook de azijn, die ondertussen weer dun geworden is, sterk in en giet deze afgekoeld over de peren en schud de pot van tijd tot tijd. Als het sap wer te dun wordt, dan laat men het de volgende dag opkoken.

Witte Peren In Suiker En Azijn is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Rodekool met rozijnen en pijnboompitten
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Verfrissend groenteaperitief met saus op basis van biet
Snack
Bekijk recept
Klassieke boerenkoolstamppot
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse aardappelsalade
15 min Bijgerecht
Bekijk recept

Couscous met gehaktsaus en witte kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zoutarme, gegrilde tijgergarnalen, salade met witte bonen
20 min Lunchgerecht
Bekijk recept
Brownies met pure en witte chocolade
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Witte chocoladetaartjes met frambozen
30wachten min Nagerecht
Bekijk recept