Zalm

2
20-30 min -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Doe uien, citroen, peperkorrels, peterselie, laurierblad en water in een grote koekepan; breng het water aan de kook. Zet de warmtebron iets lager en laat het geheel in 5 min. zachtjes koken. Leg de zalmmoten in de pan en laat ze 8-10 min. pocheren (tegen de kook houden) tot de vis gaar is. Schep ze met een schuimspaan voorzichtig uit de pan, leg ze op een schaal, dek de schaal af en houd de vis warm. Bewaar het kookvocht voor de saus. Verhit de dieetmargarine in een koekepan met anti-aanbaklaag en fruit de komkommer en sjalotjes in 1-2 min, tot ze zacht zijn. Roer regelmatig in de pan. Voeg de zure room, kookvocht van de vis, vermouth, dille, mosterd, zout en witte peper toe en laat het mengsel, onder regelmatig roeren, doorwarmen. Giet de saus over de zalm en dien direct op.

Zalm is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Zalm broccoli schotel
25 min+ 15 min oventijd - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lenteschotel met zalm en venkel
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalm met venkelsalade
30 min-
Bekijk recept
Warme salade uit de wok
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept

Zalm broccoli schotel
25 min+ 15 min oventijd - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lenteschotel met zalm en venkel
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalm met venkelsalade
30 min-
Bekijk recept
Warme salade uit de wok
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept