Verhit een pan met dikke bodem en laat de boter smelten. Schep op het moment dat de boter stil ligt en het schuim begint weg te trekken de komkommerboogjes erdoor. Voeg 2 eetlepels water, de wijn en een beetje zout toe. Schik het takje dille tussen de komkommerboogjes. Laat alles 5 minuten zachtjes, met het deksel op de pan, smoren. Verdeel er daarna de zalmrepen en de bosuitjes over. Schep alles voorzichtig om en laat alles nogmaals 5 minuten zachtjes smoren. Verwijder het takje dille.Schep de zalm en de komkommer met een schuimspaan uit de pan. Laat alles even boven de pan uitlekken. Verdeel de zalm en de komkommer over voorverwarmde borden. Roer de room door het smoorvocht dat in de pan is achtergebleven. Breng alles tot aan het kookpunt. Blijf roeren tot de saus licht is gebonden. Proef en voeg zout en/of peper toe. Roer er daarna de droge Vermouth door.
Gesmoorde Zalm Met Komkommer is een recept van Smulweb.nl