Gesmoorde Zalm Met Komkommer

2
30-60 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verhit een pan met dikke bodem en laat de boter smelten. Schep op het moment dat de boter stil ligt en het schuim begint weg te trekken de komkommerboogjes erdoor. Voeg 2 eetlepels water, de wijn en een beetje zout toe. Schik het takje dille tussen de komkommerboogjes. Laat alles 5 minuten zachtjes, met het deksel op de pan, smoren. Verdeel er daarna de zalmrepen en de bosuitjes over. Schep alles voorzichtig om en laat alles nogmaals 5 minuten zachtjes smoren. Verwijder het takje dille.Schep de zalm en de komkommer met een schuimspaan uit de pan. Laat alles even boven de pan uitlekken. Verdeel de zalm en de komkommer over voorverwarmde borden. Roer de room door het smoorvocht dat in de pan is achtergebleven. Breng alles tot aan het kookpunt. Blijf roeren tot de saus licht is gebonden. Proef en voeg zout en/of peper toe. Roer er daarna de droge Vermouth door.

Gesmoorde Zalm Met Komkommer is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Quinoasalade met rivierkreeftjes en krab
30 min-
Bekijk recept
Salade van tomaten, komkommer en feta
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Garnalencocktail met rode peper en komkommer
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Paprikasoep met kipfilet en bieslookrijst
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

broodjes biefstuk uit Portugal
Bekijk recept
Gesmoorde kalkoen met sinaasappel
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gesmoorde groenten
45 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gesmoorde gemberworteltjes met geroosterde hazelnoot
30 min Bijgerecht
Bekijk recept