Voor marinade 2 dl ketjap mengen met knoflook. Kiprepen erdoor scheppen en 2 uur laten marineren. Kip uit marinade nemen en laten uitlekken. Intussen rijst volgens gebruiksaanwijzing koken. Spruitjes in ruim kokend water met zout in ? 5 minuten beetgaar koken, onder koud water afspoelen en laten uitlekken. Wok met 1 eetlepel olijfolie verhitten en reepjes kip in hete olie al omscheppend in ? 10 minuten rondom aanbakken. Kip met schuimspaan uit wok scheppen. Opnieuw 1 eetlepel olijfolie in wok verhitten en hierin reepjes sjalot, knoflook en spruitjes 3 minuten roerbakken. Basmatirijst erdoor scheppen en al omscheppend komkommer, zilveruitjes, sesamzaadjes en tomaat toevoegen en meewarmen. Gerecht op smaak brengen met ? 3 eetlepels ketjap en ? tot 1 theelepel sambal. Kip erdoor scheppen. Direct serveren.