Splits de eieren.Klop in een kom de eidooiers met de helft van de suiker luchtig.Meng het chocolademengsel erdoor.Spatel het bakmeel en amandelen voorzichtig erdoor.Klop de eiwitten met de rest van de suiker luchtig en spatel het door het chocoladebeslag.Leg een stuk bakpapier op de bodem van een ingevette springvorm, schep het beslag erin en bak de taart in 40 min gaar. Laat in een pannetje het water met 75 g suiker koken,tot de suiker is opgelost.Laat het afkoelen en roer de kirsch erdoor.Klop intussen de slagroom met de rest van de suiker en doe het in een spuitzak.Laat de kersen uitlekken, snij de taart in 3 lagen.Spatel de onderste en de bovenste laag met kirschmengsel.Bespuit de onderste laag met ringen slagroom en leg de helft van de kersen ertussen.Leg de middelste laag erop.Bespuit ook deze laag met ringen slagroom en leg de rest van de kersen ertussen.Garneer met stukjes chocolade of bekleed de taartrand met chocolade.(Taart met chocolade bekleden:Smelt 250 g chocolade en breng de temp. tot 45?Strijk de chocolade dun uit over een bakplaat of een rvs-plaat.Zet het ca 1 u in de diepvries.Laat het vervolgens weer op temp komen en zacht worden.Snij met een plaatmes repen en drapeer ze om de taart.
Schwarzwalder Kirschtorte is een recept van Smulweb.nl