Mousse: Witte chocolade in kom boven pan met heet water smelten. Gelatine in ruim koud water ? 5 min. laten weken. 1 dl slagroom verwarmen en van vuur af uitgeknepen gelatineblaadjes hierin oplossen. Gelatinemengsel door chocolade roeren en mengsel onder roeren iets laten afkoelen. 5 dl slagroom stijfkloppen en door chocolademengsel spatelen. Mousse in vorm (bekleed met bakpapier) scheppen en in koelkast minstens 3 uur laten opstijven. Bruine glazuurlaag: Slagroom met honing verhitten en mengsel in dun straaltje op chocolade schenken. Chocolade onder roeren laten smelten. Glazuur iets laten afkoelen en daarna op witte chocolademousse schenken. Vorm heen en weer bewegen zodat glazuur zich goed over bovenkant van mousse verdeelt. Mousse in koelkast nog minstens 2 uur laten opstijven. Serveren: Mousse uit vorm halen en garneren met taartversiering. In punten gesneden serveren met rode vruchtensaus.
Kersttaart Van Witte Chocolademousse is een recept van Smulweb.nl