Zoek
Chocoladeterrine Met Kersen
8
Langer dan 2 uur -
Smulweb.nl
-
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
200 g kersen uit pot
goed uitgelekt en drooggedept
3 el cognac
225 g pure chocolade
in stukjes
175 g witte chocolade
in stukjes
3 dl slagroom
1 el cacao
7 blaadjes witte gelatine
6 eiwitten
50-75 g suiker Hulpmiddelen Cakevorm van ca. 1 l inhoud met plasticfolie bekleed Hulpmiddelen - Cakevorm van ca. 1 l inhoud met plasticfolie bekleed Voorbereiding Meng de kersen met de cognac en laat di ca. 30 min. intrekken. Doe beide chocoladesoorten in een aparte kom. Verhit de slagroom en schenk hiervan de helft over de pure en de andere helft over de witte chocolade. Roer tot de chocolade is gesmolten. Roer de cacao door het pure chocolademengsel. Week de gelatine ca. 5 min. in ruim koud water. Los 4 blaadjes op in het warme witte chocolademengsel en 3 blaadjes in het warme pure chocolademengsel. Klop de eiwitten stijf met de suiker en spatel dit door beide chocolademengsels
elk de helft. Roer de geweekte kersen door het witte mengsel of leg de kersen tijdens het opbouwen van de terrine tussen de chocoladelagen. Schep de helft van het bruine mengsel in de vorm
schep hierop de helft van het witte mengsel. Schep daarop de rest van het bruine mengsel en daarop de rest van het witte. Dek de terrine af met folie en laat hem minstens 6 uur opstijven in de koelkast. Bereidingswijze Serveer hem in plakken gesn
Bereiding
Serveer hem in plakken gesneden.
Chocoladeterrine Met Kersen is een recept van
Smulweb.nl
Dit vind je misschien ook lekker
Stokbrood met mozzarella, kip & kersen
10 min
Bekijk recept
Clafoutis Limousin (kersengebak)
15 min
Gebak
Bekijk recept
Schapenkaas met kersencompote
20 min
Nagerecht
Bekijk recept
Omgekeerde appeltaart
20 min
Nagerecht
Bekijk recept
Chocoladeterrine Met Sinaasappel
20-30 min -
Nagerecht
Bekijk recept
Chocoladeterrine Met Sinaasappelsaus.*
20-30 min -
Nagerecht
Bekijk recept
Chocoladeterrine Met Sinaasappel
20-30 min -
Nagerecht
Bekijk recept
Chocoladeterrine Met Sinaasappel
Langer dan 1 uur -
Nagerecht
Bekijk recept