Pel en plet een teentje knoflook en wrijf hiermee de pan in. Als je een speciale fonduepan gebruikt om uit te eten, wrijf je die in. * Giet de wijn in de pan en breng het net niet aan de kook. * Snijd de citroen doormidden en pers ?m uit boven de wijn. * Voeg de kaas toe en laat het onder voortdurend roeren smelten. Laat het geheel niet koken! * Pel drie teentjes knoflook en pers ze uit boven de fondue. * Voeg de Kirsch toe. Zorg dat het een homogene massa wordt. Zet het gas liever laag dan hoog. Als het te vloeibaar is, kun je wat ma?zena of bloem oplossen en toevoegen. * Breng de fondue op smaak met zout, peper en nootmuskaat. * Snijd het stokbrood of Turks brood in stukjes. * Zet de fondue op de brander. Dopen maar. * Serveer de kaasfondue met een frisse salade van bijvoorbeeld tomaat, bleekselderij, paprika en noten.