Pel het teentje knoflook en snijd het overdwars doormidden. Je kunt de pan ermee inwrijven of je kunt het meekoken met de wijn, ligt eraan hoeveel je van knoflook houdt. Verwarm de wijn in de pan tot langs de randen belletjes ontstaan. Voeg dan de smeerkaas toe, in porties van ongeveer een ons per keer. Je kunt echt alle soorten gebruiken, als het maar echte smeerkaas is. Voeg een volgende portie pas toe als de vorige helemaal is gesmolten en is opgenomen in de wijn. Als alle kaas is gesmolten los je de maizena op in 1 of 2 eetlepels water; ligt eraan hoeveel maizena je gebruikt, en dat ligt weer aan hoe dik of dun je de fondue wilt hebben. Houd er wel rekening mee dat kaasfondue aan tafel op een pitje dikker is dan op het gasstel. Roer de opgeloste maizena door de fondue, en breng die op smaak met peper en notmuskaat. Klaar!
Onmislukbare Kaasfondue is een recept van Smulweb.nl