Chocoladegebak

0
30-60 min -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Hou 10 halve noten apart voor de garnering. Maal de rest samen met de koeken fijn in een keukenrobot of met de staafmixer. Laat de boter smelten, niet kleuren. Voeg de fijngemalen noten en koeken toe. Leg op de bodem van een springvorm een vel plastiekfolie of aluminiumfolie. Schep het koekjesmengsel in de vorm. Druk heel goed aan en strijk het mooi glad. Laat de bodem opstijven in de koelkast. Breek de chocola in stukjes. Laat ze smelten in een warmwaterbad (of in de magnetron = 1 minuut op half vermogen). Voeg de vanillesuiker toe. Roer de gesmolten chocolade door de roomkaas. Voeg er evt 3 eetl gember aan toe. Schep het mengsel op de hard geworden bodem in de vorm. Strijk de bovenkant glad met een spatel. Laat 2 uur opstijven in de koelkast. Neem de taart voorzichtig uit de vorm en verdeel ze in 10 punten. Werk elk puntje af met een halve walnoot en wat gekonfijte gember.

Chocoladegebak is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Adderkeutels
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Chocoladegebak met specerijen, droge vruchten en rum
Nagerecht
Bekijk recept
Zacht chocoladegebak met pecannoten
Nagerecht
Bekijk recept
Zacht chocoladegebak met kardemom
0 min
Bekijk recept

Adderkeutels
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Chocoladegebak met specerijen, droge vruchten en rum
Nagerecht
Bekijk recept
Zacht chocoladegebak met pecannoten
Nagerecht
Bekijk recept
Zacht chocoladegebak met kardemom
0 min
Bekijk recept