Snijd het vlees schuin in plakken van ca: 2 cm. dik en sla ze tussen twee velletjes plasticfolie met de bodem van een steelpan plat tot ze twee keer zo groot zijn. Snipper de sjalotten voor de saus en fruit ze met het spek in 25 gr. van de boter tot ze beginnen te kleuren. Laat de tomatenpuree en de grofgehakte tijm en rozemarijn kort meebakken. Blus af met de wijn, breng aan de kook en laat inkoken tot de helft van het volume is verdampt. Zeef de saus. Snijd de courgette en de wortel in dunne plakjes. Verhit de braadboter in een grote koekepan en bak de plakjes vlees om en om op hoog vuur bruin. Bestrooi ze met wat zout en peper en houd ze warm. Giet de saus in de pan, breng aan de kook en roer er de in blokjes verdeelde resterende 50 gr. boter door. Breng de saus op smaak met zout en peper. Verdeel vlees en saus over de voorverwarmde borden. Stoom intussen de groenten in een stoompan of een stoommandje tot ze zacht zijn en leg de repen losjes opgerold bij het vlees. Lekker met aardappelpuree.
Lamspiccata Met Wortel En Courgette is een recept van Smulweb.nl