Snipper het sjalotje. Pel de tomaten (houd ze eerst even in kokend water), verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Snijd het vruchtvlees van de paprika ook in kleine blokjes. Snijd het stukje Spaanse peper doormidden, verwijder eventueel de scherpe zaadjes en vervolgens in smalle reepjes. Roer het gehakt, het paneermeel, de sjalotsnippers, de helft van de paprika, de helft van de tomaat, de kaas en de rozijnen door elkaar en breng op smaak met zout, peper en kaneel. Maak 8 gehaktballetjes en druk ze plat tot burgertjes. Verhit de olie in de wok en bak de burgertjes in ca. 3 minuten lichtbruin. Laat ze uitlekken op een rooster en bak intussen de rest van de tomaatn en de paprika, de pijnboompitten en de Spaanse peper ca. 2 minuten. Roer tot slot de bouillon erdoor. Verwarm de burgertjes in de saus. Verdeel de veldsla over de bordjes, sprenkel de saus er als dressing op en verdeel de burgertjes. Serveer meteen.
Salade Met Exotische Lamsburgertjes is een recept van Smulweb.nl