Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet de springvorm in met boter, bekleed hem met 5 plakjes bladerdeeg. Maak de blikjes ansjovis open en laat de olie in een pan lopen. Fruit hier in de uiringen 10 min. op een laag pitje. Bak de olijven, de stukjes zongedroogde tomaat, de amandelen, de Italiaanse kruiden, de groene peper en een beetje zwarte peper even mee op wat hoger vuur. Zet het vuur uit en schep de ansjovis en de blokjes mozzarella er door. Schep dit mengsel in de springvorm. Hou 2 eetlepels geraspte kaas achter, strooi de rest over de taartvulling. Bedek de taart met de plakjes bladerdeeg en strijk het geklopte ei erover. Strooi de achtergehouden kaas er op. Schuif de taart in de oven en bak hem 25 min. Maak intussen een lekkere salade of een bakje met rauwkost. Haal de taart uit de oven, haal de springvorm rand eraf en snij hem in punten. Je kan eten!