De runderlappen doormidden snijden, zouten en peperen. In een koekenpan de boter bruin laten worden. Hierin het vlees aan beide kanten even aanbakken. Daarna in de slow cooker leggen. Iets van het braadvocht over het vlees gieten. Pan terug op het vuur, uien en knoflook toevoegen, glazig bakken, daarna bij het vlees voegen. Het sinaasappelsap- en schil, de gekneusde jeneverbessen en peperkorrels en het kaneelstokje toevoegen bij het vlees. Ondertussen de koekenpan weer terug op het vuur, gas hoog, voeg dan de wijn en het water toe en bak de aanbaksels los en laat het vocht iest in koken. Voeg al roerend het bouillonpoeder toe en laat dit oplossen. Dit over het vlees in de slow cooker schenken tot dat het vlees bijna onder staat. De slow cooker op ± 7½ uur zetten. Eventueel daarna nog binden met allesbinder.
Runderlappen Uit De Slow Cooker is een recept van Smulweb.nl