Zalmpastei

Langer dan 2 uur -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Maak het brooddeeg volgens de bereidingswijze op de verpakking. Snijd 200 gram van de zalm, pureer dit samen met het eiwit en wrijf dit mengsel door een zeef. Breng op smaak met zout en peper en meng de gehakte dille erdoor. Klop de slagroom lobbig (=vla dikte) en spatel dit door het vismengsel. Knip van karton 2 dezelfde vissen, de een wat groter dan de ander omdat de vulling er nog tussen moet. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven aanrecht tot een dikte van 4 cm, en snijd met behulp van het karton de 2 vishelften eruit. Leg de kleinste deegvis op een ingevette bakplaat en strijk de helft van de farce hierover uit tot zo′n 2 cm van de rand. Leg de rest van de zalmfilet op het midden van de farce en verdeel de rest van de farce voorzichtig over de filets, zodat deze volkomen door farce omsloten zijn. Bestrijk de deegranden met losgeklopt ei en leg de tweede deegvis voorzichtig op de eerste. Druk de randen voorzichtig aan en let goed op dat er geen luchtbellen tussen de farce en het deeg blijven zitten. Maak met de rest van het deeg de vinnen en de bek en plak dit met losgeklopt ei op de deegvis. Maak de schubben er met een mesje in en bestrijk het geheel met losgeklopt ei. Maak een gaatje in het oog om de stoom te laten ontsnappen tijdens het garen. Bak de vispastei af op 200?C in 45 - 50 minuten.

Zalmpastei is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Zalmpastei
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Zalmpastei met muscadet
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Zalmpastei en koude waterkerssoep
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Zalmpastei
Langer dan 1 uur - Voorgerecht
Bekijk recept

Zalmpastei
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Zalmpastei met muscadet
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Zalmpastei en koude waterkerssoep
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Zalmpastei
Langer dan 1 uur - Voorgerecht
Bekijk recept