Wrijf het eendeborst-vel in met met zout en peper en de gesneden kanten alleen met peper. Prik de gehele eendeborst met een vork. Verhit een koekepan die net groot genoeg is om alle eendeborsten in te leggen, leg ze met het vel naar beneden. Als het vet begint te druipen, draai het vuur dan hoger zodat ze behoorlijk bakken in het eigen vet. Als het vel bruin is leg dan de eendeborsten andersom op een ovenrek in een braadslee/braadpan en stop ze dan in de oven voor 9 minuten om rose te blijven. Bak ze ongeveer 10-12 minuten als je ze goed door gaar wil hebben (niet langer anders wordt het vlees taai). Als ze klaar zijn laat ze dan 5-10 minuten staan buiten de oven voor het serveren. Giet het vet en bruine stukjes uit de koekepan. En voeg de wijn toe, kook deze totdat de wijn maar een dun laagje op de pan beslaat. Voeg de bouillon toe and breng weer aan de kook, kook hoog totdat ervan de bouillon de helft over is. Voeg erdan de aalbessen jam aan toe en roer tot het goed opgenomen is. Voeg de kersen toe en wat zout en peper en laat goed doorwarmen/zachtjes koken voor enkele minuten totdat het een mooi siroop achtig geheel is, strooi er dan de mint doorheen. Snij elke eendeborst inplakjes en maak er een waaier van op elk bord. Schep er de saus overheen met een lepel and leg een takje mint op het geheel als garnering.
Eendeborst Met Kersen is een recept van Smulweb.nl