Paprikas Krumpli, ( Paprika-aardappelen )

4
20-30 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Snijd de geschilde aardappelen in de lengte in vieren. Verwijder zaadjes en zaadlijsten van de paprikas en snijd ze in ringen. Verdeel de tomaten in partjes. Snijd het spek in blokjes en bak ze langzaam uit. Snipper de ui fijn en fruit hem in het spekvet. Voeg karwijzaad en het uitgeperste teentje knoflook toe. Neem de pan van het vuur, bestrooi het geheel met paprikapoeder en voeg de aardappelen en paprika met wat zout toe. Voeg een scheutje water toe en kook het geheel op hoog vuur gaar. Schud de pan als de aardappelen bijna gaar zijn zodat ze niet aanbranden, maar roer ze niet meer. Schenk er niet te veel water bij: de saus moet dik blijven. Schep er voorzichtig een paar lepels zure room door.

Paprikas Krumpli, ( Paprika-aardappelen ) is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Aardappelpuree
30 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Geroosterde Italiaanse worstjes en groenten
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Saucijs met gebakken aardappelen en bloemkool
65 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepofte aardappel met weekendtoppings
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gepofte paprika’s en charmilla
30 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Tagliatelle met ratatouille en geitenkaas
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tonijnbroodjes
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gevulde paprika met fetasalade
30 min- Bijgerecht
Bekijk recept