Leg de spinazie in een ruime teil met water en verwijder zaadjes en onkruid. Was de spinazie enkele malen, steeds in vers water, en laat ze telkens even staan opdat het zand kan bezinken. Laat de spinazie uitlekken en zet ze, zonder water toe te voegen, op een hoog vuur om te slinken. Tijdens het slinken omscheppen! Voeg dan wat zout toe en 3 theelepels gezuiverd krijt. Laat de spinazie op een laag vuurtje 15 minuten gaar worden. Breng de groenten over in een vergiet en laat haar goed uitlekken alvorens ze fijn te hakken. Breng de spinazie over in een verwarmde dekschaal. Bak 2 eetlepels paneermeel in de boter, meng boter en paneermeel goed dor elkaar en schep het mengsel over de spinazie.
Spinazie Op Zijn Hongaars is een recept van Smulweb.nl
Pasta con spinaci e pancetta con mozzarella (Pasta met spinazie, spek en mozzarella) & Insalata die fagioli e tonno (Salade witte bonen met tonijn)