VERHIT DE OLIE IN EEN WOK EN BAK HET GESNEDEN VLEES RONDOM BRUIN. VOEG HIERBIJ DE GESNEDEN UI, KNOFLOOK, GEMBER (OF DJAHE-POEDER) EN HET IN RINGETJES GESNEDEN LOMBOKJE. hET GEHEEL GOED OMSCHEPPEN OM EN MENG ALLES GOED DOOR ELKAAR. GIET NU DE HOEVEELHEID VAN ZOUTE- EN ZOETE KETJAP EROVER UIT EN BLIJF HET OMSCHEPPEN. VOEG DE TWEE LAURIERBLAADJES EN DE BOUILLON TOE, BLIJF GOED ROEREN, BRENG HET AAN DE KOOK. DRAAI NU HET VUUR LAGER EN LAAT DIT ALLES IN ONGEVEER 15 A 20MINUTEN GAAR WORDEN. VERWIJDER NU DE LAURIERBLADEN. VOEG VLAK VOOR HET OPDIENEN DE FRIS EN GOED GEWASSEN TAUGE TOE, ALS HET KAN DEZE EVEN VAN TE VOREN BLANCHEREN EN AFGIETEN EN SPOELEN MET KOUD WATER. KOOK INTUSSEN DE RIJST,VOEG EEN SNUFJE ZOUT ERAAN TOE EN DE KOENJIT. DE RIJST WORDT NU GELIG VAN KLEUR (JE KUNT OOK KANT EN KLARE GELE RIJST KOPEN.(SAFFRAAN).