Je gaat de aubergines schillen, maar niet in het geheel maar gestreept. Dan ga je het bakken in de koekenpan en laat je het dan uitlekken op keukenpapier. Dan ga je het gehakt braden in een koekenpan eerst de ui fruiten dan voeg je het gehakt toe en de kruiden en zout. Als het mooi bruin is dan voeg je de peterselie en koriander toe, ff samen mengen en dan van het vuur. Je pakt een ovenschaal en je giet de tomaten er in. Dan doe je er wat olie bij en de knoflook en de kruiden en zout en de fijn gesneden peterselie. Alles samen mengen, dan ga je de aubergines zachtjes opensnijden maar niet tot de bodem anders komt de vulling er uit, dan pak je het gehaktmengsel en je gaat de aubergines ermee vullen en legt het dan in de schaal. Dan stop je ze in de oven die je op 200 graden hebt voorverwarmd voor een half uurtje en dan doe je de mozzerellakaas er op die je in stukjes hebt gesneden, dan je laat het nog een kwartier in de oven. Intussen bereidt je de rijst, je doet een scheutje olie in de pan en bakt snel ongeveer 50 gr vermicelli bruin, dan blus je het met warm water en voegt wat zout toe. En dan voeg je de basmati-rijst toe en laat dat in 10 minuten koken. Daarna giet je het af, dan even door roeren en met deksel nog 10 minuten laten staan . De aubergines zijn dan klaar.
Gevulde Aubergines Met Rijst is een recept van Smulweb.nl