Maki Sushi Van Sushi Time!

0-10 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Leg een half blad nori horizontaal op het bamboematje met de ruwe kant naar boven. Verdeel wat rijst gelijkmatig over het norivel en laat aan de bovenkant een pinkbrede strook vrij. Gebruik niet teveel rijst, anders sluit de rol straks niet! Maak met een vochtige vinger een geultje in de rijst van links naar rechts en smeer daar de wasabi in Kies je beleg en leg dat in de wasabigeul. Leg de onderkant van het norivel precies gelijk met de onderrand van het matje. Til met je duimen de onderkant van het bamboematje en de norivel op en rol dit om tot de onderkant van je matje de vrije strook nori raakt. Druk het norivel en het matje stevig aan. Trek het matje iets omhoog en rol de sushi mooi rond Laat alles even rusten op de norirand en snij na een minuut de rol in zes gelijke stukjes

Maki Sushi Van Sushi Time! is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

IJskoude mango daiquiri
Bekijk recept
Pasta met radicchio, pancetta & walnoten
Bekijk recept
Time Bomb
Bekijk recept
Old time beef stew
Bekijk recept

Maki van zalm met appelgembercrème
Voorgerecht
Bekijk recept
Sushi maki gerookte zalm
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Frisse maki met avocado
25 min-
Bekijk recept
Maki sushi met komkommersalade
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept