Appelsoep Uit Kroatie

20-30 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Doe de stukjes appel met het water, het citroensap, het zout en de kaneel in een pan en breng het geheel aan de kook. Draai de hittebron laag, leg een deksel op de pan en laat de stukjes appel ? 10 minuten zachtjes koken tot ze zacht zijn. Pureer het appelmengsel in een mixer / blender of door een roerzeef. Smelt 25 gr. van de boter in een pan en roer er de bloem door. Voeg onder voortdurend roeren beetje bij beetje de witte wijn toe tot een licht gebonden geheel is ontstaan. Voeg de gepureerde appels toe en roer alles dooreen en laat de appelsoep door en door warm worden. Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak hierin de blokjes brood rondom mooi bruin en knapperig.

Appelsoep Uit Kroatie is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Champagnemix
0-10 min - Voorgerecht
Bekijk recept

Knolselderij-appelsoep met toast
Bekijk recept
Spinazie-appelsoep Met Forel
30-60 min -
Bekijk recept
Kerrie-appelsoep Uit De Magnetron
30-60 min -
Bekijk recept
Appelsoep
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept