Djuvedje

4
Langer dan 1 uur -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Bak het spek in de boter en voeg als dit licht begint te bruinen de met zout en peper bestrooide dobbelsteentjes vlees toe. Bak dit op hoog vuur rondom lichtbruin en doe er dan de ui bij.Blijf roeren en doe er de kleingesneden paprika, de knoflook en de blokjes rauwe aardappel door. Als het erg aan de bodem van de pan plakt kun je er nog wat boter of een scheutje olijfolie bij doen. Laat dit even fruiten en doe er de tomaten met het sap en de tijm, laurier en nog wat peper door. Doe er een scheutje water bij en aat dit een uurtje op zeer zacht vuur stoven. Doe er als laatste de gare witte bonen door, laat die even doorwarmen en strooi er verse fijngeknipte peterselie overheen. Het spek maakt het al vrij zout van zichzelf, maar je kunt er altijd nog wat bijdoen als het te flauw is uitgevallen, ik zou eerst even proeven.

Djuvedje is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Djuvedje
Langer dan 1 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Djuvedje
Langer dan 1 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Djuvedje
Langer dan 1 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Djuvedje
Langer dan 1 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept