DE VULLING: -de soorten gehakt doorkneden en daaruit balletjes draaien van 1,5 cm -breng deze aan de kook in gezouten water en kook ze gaar -halveer de champignons -verhit de boter in een pan en fruit de champignons rustig aan tot ze iets verkleurd zijn -als alle vocht verdampt is de bloem erdoor roeren en 1 min laten meesudderen -met grote scheuten tegelijk goed roerend de vleesbouillon en de melk toevoegen -als de massa kookt 5 min zacht laten doorkoken -de appelblokjes van 1 cm, de rozijnen en de gehaktballetjes in de saus doen -roer de eierdooier met de slagroom los en wat van de goed kokende saus erbij doen en goed kloppend dit mengsel terug bij de saus roeren -niet meer laten koken en afproeven en op smaak brengen met zout,peper en de wijn -hou de saus "au bain marie" warm -neem de "pastete"uit de oven en laat de grootste hitte eraf gaan -bovenin een opening snijden van 9 cm -het papier en de folie eruit nemen en de hete vulling in de pastei doen -plaats het deksel erop en serveer meteen
Luzerner Kugelipastete is een recept van Smulweb.nl