Verhit olie in een koekenpan en bak hierin de spekreepjes uit. Voeg de sjalotjes en knoflook toe en fruit deze kort mee. Doe de roomspinazie en gehakt in een kom en voeg de spekreepjes en sjalotjes toe. Breng de vulling op smaak met zout en peper. Snijd het stuk varkensfilet in de lengte tot ca. 2 cm. van de rand in en sla deze open. Dep de varkensfilet droog met keukenpapier. Bestrooi het opengeslagen deel van het vlees met zout en peper. Bestrijk het vlees vervolgens met eiwit en leg er de spinazievulling in. Rol het vlees stevig op en bind het met rolladetouw dicht. Verhit de boter in een braadpan en bak hierin de rollade in ca. 10 minuten rondom bruin. Braad de rollade op zacht vuur ca. 40-50 minuten met het deksel schuin op de pan en keer het vlees tussentijds enkele malen om. Voeg, indien de boter te donker wordt, tussentijds een scheutje bouillon toe. Neem de rollade uit de pan en laat deze ca. 5 minuten op een plank rusten. Blus ondertussen het braadvocht af met 1 dl. bouillon. Snijd de rollade met een vleesmes in dunne plakken en leg deze dakpansgewijs op een voorverwarmde schaal. Serveer de jus er apart bij.
Filetrollade Met Spinazievulling is een recept van Smulweb.nl