Snijd de aardappels met schil en al in blokjes van 1 a 1,5 centimeter. Was ze in een zeef onder stromend water, laat ze goed uitlekken en droog ze met een doek.Verhit de olie in een braad- of hapjespan tot zeer heet, gooi de aardappelblokjes erbij, en laat ze zo in ruim tien minuten af en toe omscheppend bruin en gaar bakken.Maak intussen het vlees: knip de plakjes spek met de keukenschaar in kleine stukjes, bak die een een beetje uit in een zware koekenpan. Voeg een scheutje olijfolie toe, bak daarin op hoog vuur de koteletjes bruin en van binnen nog rose. Neem ze uit de pan, giet de wijn in de pan en laat even inkoken tot een stroperige jus.Giet intussen de olie grondig van de aardappelblokjes, voeg wat rozemarijn toe en schep op halfhoog vuur nog even om.Giet de spekjus over het vlees en geef de aardappels erbij.
Lamskoteletjes Met Aardappelblokjes is een recept van Smulweb.nl