Witte Chocolademousse Met Fruit

4
Langer dan 1 uur -
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Doe de witte chocolade met de melk in een pan en plaats deze in een grotere pan warm water (au bain-marie). Laat op een zacht vuur al roerend smelten. Klop de goed gekoelde slagroom tot hij bijna helemaal stijf is. Neem er 2 lepels af en roer door de gesmolten chocolade. Zet dit 5 a 10 min. in de koelkast. Roer dan de overgebleven slagroom voorzichtig door de wat afgekoelde chocolade. Klop het eiwit tot zeer stevige sneeuw. Schep het eiwit door de chocolade: licht met een spatel de chocolade van onder naar boven op. Bereid de serveercoupes voor: verdeel de uitgelekte en in stukjes gesneden ananasschijven en de geschilde en in stukjes gesneden kiwi over de 4 coupes. Giet de chocolademousse erover en laat enkele uren opstijven in de koelkast.

Witte Chocolademousse Met Fruit is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Soep van rabarber met rood fruit en vanille-ijs
Nagerecht
Bekijk recept
Smoothie plus
5 min
Bekijk recept
Supersnel gebakje met vers fruit
3 min Nagerecht
Bekijk recept
Gewokte tonijn met exotisch fruit
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Couscous met gehaktsaus en witte kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zoutarme, gegrilde tijgergarnalen, salade met witte bonen
20 min Lunchgerecht
Bekijk recept
Brownies met pure en witte chocolade
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Witte chocoladetaartjes met frambozen
30wachten min Nagerecht
Bekijk recept