Maal de speculaasjes fijn in een foodprocesor; houd 3 eetlepels gemalen speculaas apart voor de garnering. Smelt de boter in een steelpan, neem de pan van het vuur en roer de speculaaskruimels door de boter. Verdeel het speculaasmengsel over de bodem van een springvorm (doorsnede ca. 18 cm) en druk het stevig aan. Week de gelatineblaadjes in ruim koud water tot ze zacht zijn. Verhit de koffie en los hierin, van het vuur, de goed uitgeknepen gelatine op; roer de likeur erdoor en laat het mengsel iets afkoelen. Prak de amandelspijs en de suiker door elkaar en klop de kwark erdoor; roer vervolgens het gelatinemengsel erdoor. Klop de slagroom stijf en spatel de room door het kwarkmengsel. Schep het amandel-kwarkmengsel op de speculaasbodem. Laat de mousse in ca. 6 uur opstijven in de koelkast.
Speculaasbodem Met Amandel-kwarkmousse is een recept van Smulweb.nl