Verwarm de oven voor op 200 graden. Zeef het bakmeel en meng het met het griesmeel. Was en rasp de schil van de limoenen. Pers alle limoenen uit. Splits de eieren boven 2 kommen en klop de eidooiers los met de basterdsuiker, olijfolie en de helft van de limoenrasp. Roer het eimengsel met 125 cc limoensap en het griesmeel tot een glad beslag. Klop de eiwitten stijf en spatel ze door het beslag. Vet de tulbandvorm in en schenk het beslag in de vorm. Laat de tulband in het midden van de oven in ongeveer 45 minuten gaar worden.Breng voor de siroop de suiker met 100 cc water, 4 eetlepels limoensap en de rest van de limoenrasp aan de kook. Laa6t de suiker al roerend op een laag vuur oplossen. Laat het suiker mengsel ongeveer 5 minuten zachtjes door koken.Stort de tulband op een schaal en schenk de helft van de warme siroop erover. Snij de tulband in plakken en schenk de rest van de limoensiroop erover.
Tulband Met Limoensiroop is een recept van Smulweb.nl