Brabantse Mosselen

4
20-30 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Was de selderie en hak ze fijn. Snipper de uien. Breng de helft van de selderie en de helft van de uien met 2 el olie, zout, peper en de melk aan de kook. Voeg de mosselen toe. Leg een deksel op de pan en kook de mosselen tot de schelpen open staan. Fruit ondertussen het in bobbelsteentjes gesneden spek, de rest van de ui en van de selderie in 1 eetlepel olie tot de groenten glazig zijn. Vul de mosselen in een voorverwarmde schaal en houd ze warm. Giet het gezeefde kooknat over het ui-spekmengsel en laat het geheel 2 tot 3 minuten koken. Breng dit met paprika, zout en peper op smaak. Roer de zure room en de gehakte peterselie door en giet alles over de mosselen.

Brabantse Mosselen is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Mosselen met mieriksworteldip
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Thaise gewokte mosselen
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tagliatelle met mosselen en citroengras-roomsaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Soep met bier en mosselen
35 min
Bekijk recept

Brabantse mini-worstenbroodjes
85 min-
Bekijk recept
Brabantse worstenbroodjes
15 min Snack
Bekijk recept
Kip met witloof op Brabantse wijze
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stoemp op z’n Brabants
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept