Voor de kleur: Rode bietensap, kurkuma (geelwortel) of speciale levensmiddel-kleurstof verkrijgbaar bij de drogist, bij de bakartikelen in de supermarkt of bij de banket bakker (die heeft het zeker). Glucose, ook wel confiseurstroop genoemd, is een dikke suikerstroop die het uitkristalliseren van suiker afremt of tegengaat. Hierdoor wordt glucose door banketbakkers en ook door de snoepfabrikanten toegevoegd aan suikerwerk. Je kunt best lollies maken zonder glucose, alleen zullen ze waarschijnlijk niet lang mooi helder blijven,en vrij snel uitkristalliseren. Dat is jammer van je werk!! Glucose is niet in de supermarkt te koop, vraag het daarom gewoon aan je banketbakker. Als het een echt goeie vakman is heeft hij zeker glucose in huis.Voorbereiding Doe de suiker met koud water in een pan en breng dit rustig aan de kook. Roer af en toe met een garde totdat het suikerwater kookt en de suikerkristallen zijn opgelost. Voeg nu de glucose toe en laat alles flink door koken. Doe ook de kleurstof en wat citroensap bij het mengsel. Om te checken of de suiker al goed is neem je met een lepel wat suiker uit de pan en doe je een druppel op het bakpapier. Wanneer de suiker na enkele seconden al hard is, is je suiker klaar.