Voorbereiding (kan enkele uren van te voren). Vel van makreel verwijderen en makreel boven schaal in stukjes verdelen. Roomkaas met vork door makreel prakken. Bleekselderij in smalle repen snijden en vervolgens in kleine blokjes. Blad bewaren voor garnering. Bleekselderij door makreelmousse mengen. Op smaak brengen met limoensap, ? eetlepel sambal en eventueel wat zout en peper. Schaal afdekken met plasticfolie en in koelkast bewaren. Ovengril voorverwarmen. Stokbrood schuin in dunne sneetjes snijden. Sneetjes dun besmeren met olie. Op rooster leggen en in midden van oven schuiven. Sneetjes in 1-2 minuten aan beide zijden goudbruin en knapperig roosteren. Toast laten afkoelen en tot gebruik in luchtdichte trommel bewaren. Toastjes besmeren met makreelmousse en op schaal leggen. Op elk toastje mespunt sambal scheppen.Voorbereiding stijd circa 30 minuten. Bevat per persoon 270 calorieen, 8 gram eiwit, 17 gram vet en 20 gram koolhydraten.
Oudjaarrecept Pikante Makreelmousse is een recept van Smulweb.nl