Rozemarijn van takjes rissen en met rest van kruiden fijnsnijden. In kom broodmix mengen met driekwart van tomaatstukjes, verse kruiden, 1 theelepel zout en 3 eetlepels olie. Scheut voor scheut tomatensap toevoegen en met de hand of met mixer met deeghaken mengen tot samenhangend deeg. Deegbal in kom terugleggen en afdekken met plasticfolie. Deeg 10 minuten laten rusten. Bakplaat bekleden met bakpapier. Handen met bloem bestuiven. Deegbal op bakplaat uitdrukken tot dikke lap. Afdekken met vochtige theedoek en op warme plaats 30 minuten laten rijzen. Oven voorverwarmen op 225 C. deeg met 1 eetlepel olie bestrijken. Brie in plakken snijden en met rest van zongedroogde tomaat over bovenkant deeg verdelen. Brood licht bestrooien met zoutvlokken. Brood in midden van oven in 15 minuten goudbruin bakken. Laten afkoelen en in repen snijden.Voorbereiding stijd circa 30 minuten, wachttijd 40 minuten. Bevat per persoon 505 calorieen, 19 gram eiwit, 25 gram vet en 50 gram koolhydraten.
Oudjaarrecept Tomatenbrood Met Geitenbrie is een recept van Smulweb.nl