Voorbereiding dag van te voren. Bonen in ruim water minimaal acht uur weken. In pan met ruim water bonen in circa 1 uur en 15 minuten gaarkoken, laatste kwartier ? theelepel zout toevoegen. Bonen in vergiet laten uitlekken en afkoelen. In keukenmachine bonen met beide oliesoorten pureren tot smeuige massa. Op smaak brengen 3-4 eetlepels citroensap, knoflook en peper. Bonendip tot gebruik afgedekt in koelkast bewaren. Uiteindes schuin afsnijden en snijbonen in brede ruiten snijden. Snijbonen in ruim kokend water met zout in 3 minuten beetgaar koken. Ruiten in vergiet onder koud water afspoelen, laten uitlekken en in afgesloten plastic doos in koelkast bewaren. Bereiden. Bonendip in kom scheppen, bovenkant glad strijken en bestrooien met paprikapoeder. Snijboonruiten droog deppen en op schaal leggen, rond kom bonendip.Voorbereiding stijd circa 15 minuten, wachttijd circa 9 uur en 30 minuten. Bevat per persoon 190 calorieen, 6 gram eiwit, 13 gram vet en 13 gram koolhydraten.
Oudjaarrecept Bonendip Met Walnootolie is een recept van Smulweb.nl