Wrijf de kip helemaal in met zout en zwarte peper. Leg ze in een ondiepe ovenschaal en zet ze weg. Schaaf van de schil van 1 limoen dunne reepjes af. Snijd de limoen dan door de helft en pers het sap eruit. Doe het limoensap samen met de witte-wijnazijn 1 1/2 eetlepel olijfolie en de reepjes van de schil in een schaaltje en meng alles goed. Schenk het mengsel van olie en limoensap over de kip in de ovenschaal. Laat deze afgedekt ongeveer 4 uur of een hele dag in de koelkast staan. Haal het deksel van de schaal en bedruip de kip goed met de marinade. Bak de kip in een voorverwarmde oven op 190 graden in 30-35 minuten of tot het vlees mooi geroosterd en gaar is. Snijd intussen alle schil en wit van de andere limoen. Snijd de limoen overdwars met een scherp in schijfjes. Verhit de rest van de olie in een kleine koekenpan en voeg hieraan de limoenschijfjes met het basilicum toe. Bak ze snel gedurende 1 miuut of tot het basilicum aromatisch en de limoenschijfjes net zacht beginnen te worden.
Limoenkip Uit De Oven is een recept van Smulweb.nl