Snijd de aardappelen tot frieten en frituur ze kort op150? graden. Laat ze daarna goed afkoelen. Maak een mengsel van knoflookpoeder, paprikapoeder, peper, zout en poedersuiker. Kruid hier de rosbief mee. Doe wat olijfolie en een klontje boter in de pan en braad de rosbief rondom mooi bruin. Haal de rosbief uit de pan en leg deze in een braadslede. Bewaar het braadvocht. Doe de rosbief in de oven en bak hem in 30 minuten af op 180? graden. Voeg aan het braadvocht de witte wijnazijn, rode wijn en de dragon toe. Breng dit even aan de kook en zet het daarna van het vuur af. Laat het even staan tot nader gebruik. Snijd de stronk van de broccoli in dunne plakjes en snijd vervolgens de roosjes los. Verhit wat olijfolie in de pan en bak eerst de plakjes en daarna de roosjes in vier minuten beetgaar. Zet het vuur laag en voeg de ketjap toe. Laat dit nog een paar minuutjes stoven. Bak de frieten in een paar minuutjes af op 180? graden tot ze mooi goudbruin zijn. Verhit de dragonjus nog even op hoog vuur. Doe de broccoli op een bord. Snij de rosbief in dunne plakken en leg deze er boven op, schenk hier overheen de dragonjus. Serveer de frieten in frietzakjes gemaakt van vet vrijpapier of een oude krant.
Gebraden Rosbief Met Dragonjus En Frietjes is een recept van Smulweb.nl