Ratatouilleschotel

6
30-60 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Maak eerst de Linzenpolentablokjes : Roer de linzen door het kokende water. Verwarm het zonder deksel 10 minuten op HIGH (100 %). Roer het tussendoor een keer. Laat het uitlekken en afkoelen. Vermeng de melk met warme bouillon en het warme water en roer de polenta erdoor. Verwarm het zonder deksel 8 minuten op HIGH (100 %). Roer het elke 2 minuten door. Rasp de kaas fijn. Roer de linzen, kaas en peterselie erdoor. Neem een vochtige spatel, druk het mengsel in een ingevette vorm van 26 x 32 cm. Laata de polenta afkoelen. Dek het af en zet het in de ijskast. Keer de polenta op een plank en snijd hem in vierkantjes. Maak de ratatouille : Snijd de prei, aubergine en paprika′s grof. Plet de knoflook en halveer de champignons. Snijd de courgette in dunne plakken. Snijd de sperziebonen doormidden. Rasp de kaas fijn. Vermeng de olie, knoflook en prei in een ondiepe magnetronschaal. Verwarm het zonder deksel 4 minuten op HIGH (100 %) en roer het een keer. Voeg de aubergine, paprika′s, courgette, champignons en wijn toe. Verwarm het afgedekt 5 minuten op HIGH (100 %). Voeg de niet-uitgelekte, geplette tomaten, tomatenpuree, bonen, suiker en oregano toe. Verwarm het zonder deksel 15 minuten op HIGH (100 %) en roer het twee maal. Leg de polentablokjes op het mengsel en strooi de kaas erover. Verwarm het zonder deksel op MEDIUM (55 %) 10 minuten.

Ratatouilleschotel is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Ratatouilleschotel met rundervinken
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ratatouilleschotel Met Shoarmavlees
30-60 min -
Bekijk recept

Ratatouilleschotel met rundervinken
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ratatouilleschotel Met Shoarmavlees
30-60 min -
Bekijk recept