Zalm Met Waterkers

4
20-30 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Kook de aardppelen. Laat ze even droogstomen. prak ze daarna met een vork niet helemaal fijn. Snijd of hak de waterkers in kleine stukjes. Schep alles samen met de creme fraiche door de aardappelen. Laat alles door en door warm worden. Voeg naar smaak wat peper toe. Breng voor de zalm 6 dl wateraan de kook. Laat het tablet voor visbouillon erin oplossen en voeg de citroenplakjes toe. Laat de zlam in het kokende water glijden. Temper de warmtebron en houd alles 5-7 min; afhankelijk van de dikte van de vis, tegen de kook aan. Neem de stukken uit de pan. Houd de stukken tussen twee voorverwarmde diepe borden warm. Breng in een pannetje 1,5 dl van het gezeefde pocheervocht van de zalm aan de kook. Roer allesbinder erdoor en voeg de vermouth toe. Klop daarna de boter stukje voor stukje door de saus. Voeg een volgend stukje pas toe wanneer het voorgaande geheel in de saus is opgenomen. Neem tijdens het kloppen van de het laatste stukje boter het pannetje van de warmtebron. Voeg naar smaak nog wat zout en peper toe.

Zalm Met Waterkers is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Gepofte uiensoep met kaastompoesjes en cresson
2 uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Salade van waterkers met gegrilde artisjokken en feta
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Lamsboutsalade met tomaat-sojasalsa
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kaas-komkommersandwich
15 min
Bekijk recept

Zalm broccoli schotel
25 min+ 15 min oventijd - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lenteschotel met zalm en venkel
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalm met venkelsalade
30 min-
Bekijk recept
Warme salade uit de wok
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept