Drie Kleuren Ijs

Langer dan 2 uur -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

In grote pan water aan de kook brengen. Kleine pan erin zetten en pure chocolade in stukjes breken. Zachtjes laten smelten(au bain marie). In kom eierdooiers met basterdsuiker schuimig kloppen. In andere kom slagroom stijf kloppen. Slagroom door dooiermengsel kloppen. Slagroommengsel in drie kommen verdelen. Door mengsel in eerste kom kaneel en koffielikeur doen. Door mengsel in tweede kom advocaat roeren. Door mengsel in derde kom gesmolten chocolade roeren. Overdoen in 3 diepvriesdozen. In diepvriezer in ongeveer 4 uur laten bevriezen, elk uur doorroeren. Indien ijs goed bevroren is: uit diepvries halen. In ongeveer 15 minuten een beetje zacht laten worden. In een vorm kaneelijs scheppen. Goed aandrukken en glad strijken. Advocaatijs op kaneelijs scheppen. Goed aandrukken en gladstrijken. Chocoladeijs op advocaatijs scheppen. Goed aandrukken en gladstrijken. In diepvriezer ijs in ongeveer 2 uur weer laten bevriezen.

Drie Kleuren Ijs is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Soep van rabarber met rood fruit en vanille-ijs
Nagerecht
Bekijk recept
Hazelnootsoesjes met ijs
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Spoom van meloenijs en champagne
10 min
Bekijk recept

Marshmallow-chocoladerotsjes
25 min Gebak
Bekijk recept
Pasticcio met drie kazen en broccoli
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lauwwarme saffraanrijstsalade met rivierkreeftjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hollandse garnalenbisque en spring rolls
2 uur- Bijgerecht
Bekijk recept